top of page
Search

Три лесни навика за това да срещаме по-позитивни хора

✨ Какво е необходимо, за да бъде светът ви всеки ден щастлив и хубав? Да виждате позитивни хора около себе си, които не се карат, не правят скандали - а се усмихват и се съгласяват с предложенията ви?

Геше Майкъл Роуч препоръчва следното: Старайте се да бъдете максимално дружелюбни и учтиви през целия си ден – с всички хора, с които се срещнете, с които ви сблъска денят. Това няма да изисква огромни усилия, ще бъде необходимо просто малко повече внимание от ваша страна.

⭐️ Похвалете някой колега, който се е справил добре с дадена му задача на работа - дори да е нещо много мъничко.

⭐️ В някой от магазините, които посещавате, благодарете на продавача/касиера за помощта, отзивчивостта при плащане - за това, че този човек ви обслужва и благодарение и на него можете да си набавите необходими продукти

⭐️ Задържайте вратата за хората, които влизат след вас - в магазини, на работа, където и да сте, помагайте на майки с деца/колички, на възрастни хора.

⚜️ И най-важното нещо е да дарявате щедро усмивки на всички хора, които срещате по улицата, на работа, вкъщи.

 

Тези действия са толкова простички, че често изглеждат съвсем маловажни. А реалността е, че работят буквално като вълшебна пръчка.🪄

Постарайте се повече да търсите доброто и да го откривате, и ще видите как ще започне да се променя настроението ви, как ще се променят реакциите на хората около вас. Ще станете по-радостни и ще започнете да забелязвате все повече хубавите ,,мънички‘‘ неща, които ви заобикалят.

В крайна сметка само ние можем да придадем цветовете на всеки един ден от живота ни. 🎨 И изцяло от нас зависи именно какви ще бъдат цветовете – красива празнична дъга или 50 нюанса тъмнина.

59 views0 comments

Commentaires


bottom of page